Брзи кредити за сите возрасти

apliciraj

Доколку брзите кредити некогаш биле опција за која сте размислувале, но никогаш не сте биле целосно сигурни за тој чекор, во овој текст ќе ги пронајдете сите потребни информации и ќе ги отстраните сите сомнежи. Управувањето со финансиите никогаш не е лесно и едноставно, но постојат начини како можете да научите да управувате со паричните приливи и одливи преку кредитно задолжување и себеси да си дозволите се што отсекогаш сте сакале да имате.

Во модерниот монетарен систем, флуктуирачки курсеви и пазарна економија, речиси е невозможно да живеете без кредитно задолжување- освен доколку сте наследиле голем имот. Бидејќи ова не е случај кај повеќето луѓе, потребно е да научите адекватни вештини за управување со парите така што брзите кредити за вас не претставуваат огромно психичко оптоварување.

За среќа, денес постојат бројни финансиски институции кои ќе ви помогнат во тоа, да го остварите она што го сакате. Без оглед на нестабилноста на пазарната економија и развојот на финансискиот сектор, доколку научите да управувате со финансиите можете да остварите долгорочно задоволство, дозволувајќи си на себе работи кои инаку не сте можеле да си ги дозволите. Брзите кредити се достапни во бројни онлајн финансиски сервиси. Во понатамошниот текст ќе одговориме на најчестите прашања и недоумици за брзите кредити.

 

Што се брзите кредити?

Брзите кредити или краткорочните позајмици се достапни преку минимална документација и тоа за 15 минути, доколку аплицирате преку адекватниот интернет сервис. Се нарекуваат брзи кредити затоа што овозможуваат не само брзо аплицирање  за потребните пари, туку и брзо враќање  односно во рок на еден календарски месец.

Достапноста и брзината на враќање е она што ги карактеризира ваквите видови на кредити. Брзите кредити се идеални доколку на вас ви недостигаат средства од плата,  свадбен подарок или доколку сакате себеси да си дозволите шопинг каков што отсекогаш сте сакале. Немојте да ја ограничувате употребата на брзите кредити само на наведените ставки, затоа што може да ги користите за било која друга  цел.

Како може да добијам брз кредит?

Се што е потребно да направите е да имате интернет, односно онлајн апликација  и кредитот на вас ќе ви биде одобрен за само 15 минути. Притоа, одобрувањето на кредитот е можно истиот ден, а за самата апликација потребна е минимална документација. Вообичаено е да се бара заверена копија од лична карта или пасош и листа од плата за да може финансискиот сервис да се увери во вашата способност на враќање на брзиот кредит. Откако ќе ја пополните апликацијата и ја доставите потребната документација, можете да ги подигнете парите во најблиската комерцијална банка во која имате отворена тековна или жиро сметка. Брзо, едноставно и сигурно!

Како да се уверам во сигурноста на онлајн сервисот?

Што се однесува до сигурноста на финансиските онлајн сервиси, а со тоа и на брзите кредити, можете мирно да здивнете, бидејќи процедурата е комплетно во согласност со глобалните стандарди  за заштита на потрошувачите, интернет работењето и финансиските услуги. Вашите податоци при аплицирање нема да бидат злоупотребени на било кој начин. Комплетната трансакција е во потполност заштитена.

Кој може да аплицира за брзи кредити?

Онлајн апликацијата за брзи кредити е достапна за  населението во работоспособна возраст од 18-70 години. Бидејќи ова  го опфаќа поголемиот дел од населението на било која држава, можете да бидете сигурни дека и вие  припаѓате на оваа група.

Како функционираат интернет брзите кредити?

Процесот на аплицирање за брзи кредити е едноставен и сигурен. Се состои од неколку чекори.

  1. Пополнување на апликацијата преку интернет
  2. Доставување на потребна документација
  3. Потврда од финансискиот сервис во вид на е-пошта или СМС.
  4. Подигнете ги парите од тековната или жиро сметка.

Многу е важно да почекате одобрување од тимот кој ќе ве извести за тоа кога може да ги подигнете саканите пари.

Дали е потребна гаранција?

Не. Онлајн финансиските сервиси за краткорочни позајмици вообичаено не бараат залози, гаранција или жиранти, така да не е потребно од било кого да барате услуга.  

Дали може да подигнам брз кредит иако сум кредитно задолжен кај друга банка?

Се разбира. Онлајн сервисите за брзи кредити не ја гледаат вашата кредитна историја ниту кредитен бонитет, така да можете слободно да аплицирате за брзи кредити. Вашата кредитна историја во било кои други финансиски организации не е елиминаторен фактор при одобрување за брзиот кредит.  

Дали постои можност во која брзиот кредит нема да  биде одобрен?

Иако онлајн брзите кредити не ја гледаат вашата кредитна историја, не постои гаранција дека на вас во секој момент може да ви биде одобрен брз кредит, особено ако на пример, сте подигнале веќе еден. Од друга страна, доколку не сте аплицирале за брзи кредити, каматата за новите корисници е со неверојатни 0% и во тој случај брзиот кредит ќе ви биде сигурно одобрен.

Кога може да се аплицира за нов брз кредит?

Апликацијата за нов брз кредит е можна откако ќе го отплатите стариот. Затоа, потребно е да ги отплатите сите рати и веднаш потоа може да аплицирате за нов брз кредит. Финансиските сервиси кои нудат брзи кредити не може да ве охрабрат дека нерационално управувате до своите финансии, но само може а ви овозможат во најкраток рок да ја добиете потребната готовина, без големи процедури и со минимална документација.

Дали постојат дополнителни услови при аплицирање?  

Некои финансиски онлајн сервиси може од вас да побараат дополнителни услов, односно да не сте тужени поради невраќање кредит во банка или кај друга финансиска институција.

Кога се отплаќаат брзите кредити?

Како и што веќе споменавме, брзите кредити се краткорочни позајмици кои   можете да ги исплатите по сопствен избор на отплата во период од  7 до 30 дена. Вообичаено тие не се големи парични износи, така да периодот на враќање е  пократок.

Зошто е краток периодот на враќање на брзите кредити?

При пласирање на било какви финансиски услуги, сите финансиски институции земаат во предвид два фактори- ризикот и временската димензија на парите. Бидејќи брзите кредити се краткорочни позајмици кои се доста ликвидни, поголем е ризикот  при пласирање на таквиот капитал и враќање на истиот. Затоа временската димензија на парите е исклучително важен фактор. Поради инфлацијата која генерира опаѓање на вредноста на парите, за да се задржи оптималната количина на пари во оптек, потребно е ликвидните средства да бидат достапни на граѓаните, претприемачите и институциите. Затоа периодот на враќање е пократок.

Колкави се трошоците за обработка?

Вашите трошоци за обработка ќе варираат од износот на позајмените пари и периодот на враќање. Доколку е пократок периодот на враќање, трошоците за обработка ќе бидат пониски.

Колкава е каматната стапка на брзите кредити?

Како и кај трошоците, каматната стапка исто така ќе варира од износот на позајмените пари и периодот на враќање. Тука треба да земете во предвид доколку периодот на враќање е пократок, ефективната каматна стапка ќе биде повисока, доколку е подолг, ефективната каматна стапка ќе биде пониска.

Брзи кредити во Македонија

Собраните податоци потврдуваат дека брзиот кредит е сигурен финансиски сервис кој на своите корисници му нуди брзо и едноставно решение за сите ситуации кога на вас итно ви се потребни пари. Немојте да чекате финансискиот проблем да се реши само од себе, туку преземете контрола на ситуацијата.

Доколку барате најдобар брз заем во Македонија, дојдовте на вистинското место. На оваа веб страница ќе добиете исклучителни понуди на брзи кредити и сите информации кои ви се неопходни и корисни за  целиот процес да заврши на најповолен  начин.  Врз основа на статистичките извештаи на Асоцијацијата за Микро-финансии, приложено е дека 93% од Македонците кои користеле брз кредит се доста задоволни со услугата која ја добиле, додека 86% од испитаниците користеле сервис за брз кредит повеќе од еднаш. 

Заборавете на комплицираните банкарски процедури и обемната документација. Благодарение на брзите кредити сега на вас итно потребните пари ви се достапни кога и да посакате и било кај и да се наоѓате.  

Брзи кредити за сите возрасти што е потребно да знаете