СМС позајмиците

apliciraj

СМС позајмиците спаѓаат во брзи онлајн позајмици и со самото тоа припаѓаат на краткорочниот капитал кој доспева до една година. СМС позајмиците имаат рок на доспевање од 7 до 30 дена, а голема предност е тоа што самите можете да го изберете периодот на отплата и да го усогласите со вашите парични приливи.

Најважната карактеристика на СМС позајмиците е нивната достапност. СМС позајмиците се достапни во кој и да е дел од денот, а за заем можете да аплицирате онлајн од удобноста на сопствениот дом. Доколку секогаш сте се нервирале со обемната документација и чекањето во редовите во банкарските филијали отсега повеќе не морате да чекате. Можете да аплицирате брзо за парите што ви се потребни.

На сите им е добро позната ситуацијата во која ни се итно потребни пари, а до платата има уште неколку недели. Доколку кога и да е сте се прашувале што се ви е потребно за онлајн заем преку СМС пораки, но не сте биле сигурни за тоа како функционира, во наредните неколку реда ќе ги добиете сите потребни информации.

Како функционираат СМС позајмиците?

Се што ви е потребно за остварување на СМС позајмица е мобилен телефон и минималната документација. Целиот процес се состои од неколку едноставни чекори:

  1. Ја пополнувате апликацијата онлајн на веб страницата на финансиската институција која нуди СМС позајмици.
  2. Ја доставувате потребната документација – под ова најчесто се подразбира внесување на податоците од личната карта или пасошот и доставување на платната листа во вид на фотографија.
  3. Го чекате одобрението од тимот кое ќе ви стигне во вид на СМС порака.
  4. Ги подигнувате парите.

Што се однесува до потребната документација, не е потребно да ја испратите по пошта, туку само да ги внесете податоците и да ја подигнете фотографијата на серверот.

Колку долго трае процесот на обработка?

Процесот на апликација за СМС позајмиците трае неколку минути, додека обработката на вашето барање се врши во реално време. За одобрување на СМС позајмицата потребни се само 15 минути. Парите можете да ги преземете во најблиската банкарска подружница или пошта веднаш штом ќе добиете одобрение од тимот кој ќе контактира со вас преку СМС порака.

Дали СМС позајмиците, брзиот заем и онлајн заемот се идентични?

Се работи за синоними во економската литература што ја карактеризираат: брзината на достапноста и рокот на доспевање до 30 дена. Добрата работа е тоа што можете сами да го изберете периодот на отплата во согласност со вашите парични приливи, така што можете да управувате со вашите финансии онака како што ви одговара. Така што брзиот заем или онлајн заемот е релативно сличен на СМС позајмиците.

Кој може да аплицира за СМС позајмиците?

За СМС позајмиците може да аплицираат сите граѓани од 18 до 70 години кои секако имаат мобилен телефон и поседуваат платна листа или чек од пензија. Ова е неопходно за финансиската институција која ги нуди СМС позајмиците да се увери во тоа дека ќе го вратите заемот.

Дали ви е потребна гаранција за заем преку СМС порака?

За СМС позајмица не ви е потребна никаква гаранција, жиранти или залози. Се што ви е потребно е мобилен телефон и пристап до интернет за да ја пополните онлајн апликацијата.

Колку се сигурни СМС позајмиците?

Заштитата на сајбер податоците е една од најважните технолошки теми за која сите сериозни корпорации треба да водат сметка. Во таквите корпорации спаѓаат и микрокредитните организации кои нудат СМС позајмици, така што не морате да се грижите за тоа дали вашите податоци ќе бидат злоупотребени. Целиот процес е во потполност сигурен и во согласност со глобалните стандарди за заштита на потрошувачите на Интернет.

Дали можам да аплицирам за СМС позајмици ако веќе имам кредит во друга банка?

Финансиските институции кои нудат краткорочни позајмици чијшто рок на доспевање е 7 до 30 дена, не ја гледаат вашата кредитна историја ниту кредитниот бонитет. Поради тоа, можете слободно да аплицирате за СМС позајмица дури и ако сте задолжени кај некоја друга банка.

Дали можам да аплицирам за СМС позајмици ако веќе имам аплицирано?

Во овој случај не можеме да гарантираме дека новиот заем ќе ви биде одобрен. Од друга страна, веднаш штом ќе го отплатите стариот заем, можете да аплицирате за нов, кој ќе ви биде одобрен без никакви проблеми.

Кој период на отплата го препорачувате?

Бидејќи СМС позајмиците може да се вратат во период од 7 до 30 дена, препорачуваме реално да управувате со финансиите и да го испланирате плаќањето на ратите во однос на сопствените парични приливи и одливи.

Колку изнесува ратата?

Повеќето финансиски институции кои нудат СМС позајмици на своите веб страници имаат кредитен калкулатор. Врз основа на кредитниот калкулатор можете да видите колку точно ќе платите, па со самото тоа во комплетната постапка не постојат скриени трошоци и се е во целост транспарентно. Вообичаено е во рамките на ратата да плаќање: камата, ефективна каматна стапка и надомести за обработка на трошоците. Добрата работа кај повеќето онлајн позајмици е дека каматата за новите корисници е неверојатни 0%, така што враќате точно онолку колку што сте земале.

Колку изнесува каматата?

При управувањето со финансиите важно е да се набљудуваат работите од аспектот на институцијата што ги нуди парите. Поради временската димензија на парите и пласирањето на ризик, каматата може да варира. До колку парите ви се итно потребни и сакате да ги вратите колку што е можно побрзо, каматата ќе биде нешто поголема. Меѓутоа, не морате премногу да се грижите за ова зашто разликата во каматите за вака кратки рокови е дури на третата децимала.

Дали е можно да се отплати СМС позајмицата пред доспевање?

Секако. За сите недоумици и дополнителни информации препорачуваме да контактирате со корисничкиот центар на финансиската институција која нуди најбрзи заеми. Во комуникација со тимот ќе ви биде објаснето на кој начин можете да извршите уплата на остатокот од долгот одеднаш.

Што ако не можам да ја платам ратата?

И во овој случај препорачуваме да контактирате со корисничкиот центар на финансиската институција. Доколку не сте во состојба да ја платите ратата, не морате да се грижите за тоа дали кој и да е ќе има несоодветно мислење за вас. Корисничкиот центар е тука за да ви помогне и да ги отстрани сите колебања и сомнежи. Во врска со тоа, во комуникацијата со тимот можете да направите евентуално репрограмирање на долгот и да се распрашате кои се следните чекори.

СМС позајмиците во Македонија

СМС позајмиците – се што треба да знаете на едно место

Без оглед на предрасудите кок краткорочните заеми, СМС позајмиците се хит на глобалниот финансиски пазар, а од неодамна се достапни и кај нас. Достапноста на капиталот, брзината на обработка на барањата и едноставноста на постапката се карактеристики што задоволните корисници на СМС позајмиците ги наведуваат како клучни предности на финансискиот пазар.

Истражувањата на Агенцијата за банкарство која во текот на претходната фискална година ги анкетираше корисниците на брзи заеми, доведоа до заклучокот дека преку 87% Македонци ја користеле услугата на СМС позајмица на оваа веб страница, и дека повеќето од нив го користеле овој тип услуги повеќе од еднаш.

До колку ви се потребни повеќе информации за СМС позајмиците во Македонија и каде можете да ги добиете, се наоѓате на вистинското место, зашто оваа веб страница ќе ви ги даде сите неопходни информации. Не дозволувајте недостигот од финансиски средства да предизвика незадоволство и решете го својот проблем брзо и лесно од удобноста на својот дом.